Byte och retur

Vid köp av varor på sajten gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan.

Om du vill returnera eller byta din vara måste du bifoga kvitto, faktura eller följesedel för att styrka att produkten är köpt hos oss. För att de returnerade produkterna ska kunna anses som oanvända måste dessa vara i väsentligt oförändrat skick. Det innebär till exempel att etiketter, eventuella kardborrefästen och skyddsplast ska återfinnas på produkten.

Varor som returneras ska vara väl paketerade och återsändas på samma sätt som de levererades. Skicka gärna ditt paket med spårningsnummer.

Eventuella byten och returer skickas till:

Kvalité Häst & Hund
Stenhammar Lida Gård
642 92 FLEN

Vi kontaktar dig sedan så fort din retur har behandlats.

Om använda varor returneras har Kvalité Häst & Hund rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper. Du kommer sedan få pengar tillbaka för varan minus värdeavdraget enligt lag. Värdeminskningen kan vara upp till 100 % i det fall varan inte längre är säljbar.

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Kvalité Häst & Hund.

Kvalité Häst & Hund förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer Kvalité Häst & Hund riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se. Mer information finns på www.konsumentverket.se.

Vid byten är det, förutom kvitto som styrker ditt köp, mycket viktigt att du skickar med ett meddelande i paketet med ditt ordernummer, namn och adress samt vad du vill byta till. Om du vill byta din vara inom samma modell men till en annan storlek, skickar vi den nya produkten till dig kostnadsfritt. Vid byten till en helt ny produkt ber vi dig att göra en ny beställning via hemsidan (din returnerade produkt kommer att återbetalas)

Vid returer återbetalas dina pengar med samma betalsätt som du använde vid ditt köp. Vi återbetalar i normalfallet ditt köp inom 14 dagar från det att varan returnerats till oss. Vi förbehåller oss rätten att hålla inne med återbetalning tills dess att varan har kommit i retur.

Outlösta paket
För beställda paket som inte hämtas ut och går i retur debiteras en avgift på 299 kr för att täcka utgifter för frakt, emballage och administration.

Klarna faktura
Har du valt att betala din order med faktura genom Klarna så tänk på att fakturan måste betalas även när ett byte sker. I Mitt Klarna kan du flytta fram förfallodatumet på en Klarna-faktura med tio dagar. Vill du flytta fram förfallodatumet ytterligare så behöver du ta kontakt med Klarnas kundservice. Fakturor genom Klarna som ej betalas i tid kan leda till en påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Detta är ingenting som Kvalité Häst & Hund kan påverka utan hanteras av Klarna.