FRÅN DÅ TILL NU

 

Det är vi som är Kvalité Häst & Hund, Hannah Larsson och Kerstin Olsson ett familjeägt företag.

Kerstin (mamma) Har alltid hålla på med hundar och hästar. Var aktiv som ordförande i Flensbygdens Ryttarförening i 10år(när den fanns) Har alltid haft hunduppfödning Kenneln Sugarcane´s med labradorer, idag även med dvärgtaxar.

Hannah (dotter) Var i sina unga dagar aktiv elitryttare, med fina framgångar på unghästchampionaten. När Hannah fick William 2008 och Julia 2010 blev det att satsa på barn och butiken.

Kvalité Häst & Hund grundades 1997 den 27/11 och slog upp portarna till en 20kvm stor butik. Butik var då bara inriktad på häst och hundartiklar och hade då öppet 3 dagar i veckan ca 4 timmar.

År 2000 flyttade företaget in till Flen och större lokaler. Butiken växte och började jobba med de allra bästa leverantörerna inom häst och hundprodukter. Att bara driva en rid & hundsport butik i Flen är inte så lätt, så året 2010 började de även med ”vanliga dam/herr tjej/kill kläder vilket blev ett jättelyft, även här såklart med de bästa leverantörerna.

Hösten 2012 kom det in en stilig man i butik för att köpa ett koppel. de småpratades lite… mannen betalde och gick , då han köpt 2 koppel! Dagen efter ringer mannen upp Hannah och frågar om hon är intresserad av att flytta verksamheten? Till Lida Gård. Lida Gård, gården som alltid varit drömmen om att bo på. Sagt och gjort den 19/5 2014 åkte Hannah och Kerstin till Stockholm Slott och skrev på
kontraktet. Lida Gård ägs av Stenhammars Godsförvaltning som ägs av H.M Konungen.

28/3 -2015 slog vi upp portarna till min/vår dröm!

Här hittar Ni allt till hästen-ryttaren hunden-föraren mode-fest fritid & jakt kläder inredning.

Idag är vi ett av Sörmlands stora utflyktsmål.

Vi önskar Er alla varmt välkomna

Entrén till gamla butiken på Kyrkvägen

Entrén till butiken idag på Lida Gård

Lunchterassen på baksidan av byggnaden har en härlig utsikt