Välj en sida

Möt våra sponsorryttare: Tyra Grönroos | Emma Kåbring | Pontus Westergren

Tyra Grönroos

Ponnyryttare

Tyra Grönroos är nyast – och yngst – i Team Lida Gård. Hon har tävlat på högsta nivå på sin b-ponny i hoppning.

Inför tävligssäsongen 2020 kommer Tyra Grönroos att tävla d-ponny. Hennes mål är att ta sig till NM 2021 och att kvala till SM 2020.

Tyra bor med sin familj på en gård med eget stall i Nyköping.

Meritlista:
• SM-guld i inverkan 2018
• DM-silver 2018
• Seger ungponny-SM 2015
• Bästa 6-åringa ungponny kat b ungponny SM 2016
• Deltagit i Baltic Cup 2019.

Emma Kåbring

Elitryttare & C-Tränare i Hoppning

Emma tävlar Hoppning på elitnivå och är diplomerad ridlärare level II och C-tränare i hoppning.

Ursprungligen kommer Emma från Flen men bor numera i Västerås och har sin verksamhet på Skästa Gård Hos Louise Haaga och när hon inte rider sina egna hästar är hon även ridlärare på Hamre Ridskola, hopptränare på Mälardalens Ridgymnasium samt har egna hoppträningar utöver det.

I stallet på Skästa Gård finns det allt från treåriga hästar under utbildning till svårklass hästar som reser land och rike runt.

Meritlistan kan göras lång och några av Emmas bedrifter är:

  • U25 NM Guld 2014
  • Lag-SM Guld 2015
  • Flertalet GP segrar, bl.a. Prins Gustav Adolfs minnes hoppning.
  • Ridit 5* tävlingar i Falsterbo med placeringar.
  • Placering som senior SM.
  • En andra plats i den penningstinna serien Swedish 7-star Spring Tour.

År 2016 deltog Emma även i förbundets talangsatsning ATG Hopp & Talang.

Pontus Westergren

Elitryttare & A-tränare i Hoppning

Pontus Westergren är en av Sveriges mest uppskattade tränare i hoppning. Han är auktoriserad A-tränare, har ridinstruktörsexamen och har under tre år arbetat på Ridskolan Strömsholm.

TRÄNARE:

2010 valdes Pontus till Årets Tränare i samband med de internationella tävlingarna i Scandinavium. Han uppmärksammades för sitt engagemang i sina elever och sin förmåga att ta fram talanger. För detta belönades han med ett stipendium på 25 000 kronor.

Pontus arbetar idag som tränare, framförallt i Stockholms området, men har även clinics och kurser över hela landet.
2011 medverkade han dessutom i SVT:s populära program Ponnyakuten.

ERFARENHET:

Vid sidan av sin tränarkarriär är Pontus Westergren en mycket framgångsrik ryttare, som har ridit över 20 olika hästar i Svår hoppning och har dessutom erfarenhet från den högsta nivån internationellt. Han har fått äran att representera Sverige i nationshoppningar mellan 1999-2010 på fyra olika hästar.

FRAMGÅNGAR:

Han har dessutom deltagit i junior EM, Unghäst-VM, vunnit Breeders för 5 åringar och varit 2:a i Breeders i Falsterbo för 6 åringar. Han är för övrigt en av de ryttare som har ridit flest finaler i unghästchampionaten.
Främsta placeringen är en 1:a plats med den egna uppfödningen Selectra på Svenskt Avel- och Sportchampionat på Flyinge 2003.

KURIOSA:

I november 2011 gjorde Pontus ett inhopp i Globen, på lånad häst, och deltog i barbackahöjdhoppningen under de internationella tävlingarna Stockholm International Horse Show.
Han var den enda som kunde rå på Robert Whitaker och pressade upp höjden till 2:12 innan han fick ge sig, men satte med 2:02 nytt svenskt rekord i barbackahöjdhoppning.