Störst sortiment av Barbour i sverige

Handla Barbour & Barbour International hos oss på Lida Gård Flen! Vi är en av Sveriges största fristående Barbourbutiker.

Hittar du inte det du söker i vår webbshop? Ring oss gärna eller besök oss strax utanför Flen – vi har öppet 350 dagar om året!

 

Toppar & stickat

Skjortor av hög kvalitet

Barbour för pälsklingar

Barbour International

Jackor & västar

Skor & stövlar

Mössor, väskor, sjalar med mera

Handla Barbour med rabatt

Visar 1–4 av 557 resultat

Storleksguide Dam

 

Storleksguide Herr

 

Storleksguide skor, hattar & mössor

Storleksguide hund

Vaxa om din Barbourjacka hos oss!

Behöver du vaxa om din Barbour-jacka? Välkommen att lämna i den här hos oss så tar Sandra Heidenreich på Barbour Customer Service hand om den och du får tillbaka jackan som ny. Sandra och hennes team gör förutom vaxning även lagningar, byten av blixtlås, förlängning av ärmar med mera.

En vaxad Barbour-jacka är en vän för livet, men liksom vänskapen behöver den vårdas för att blomstra.

Sandra från Barbour Customer Service brukar också två gånger om året vara hos oss och vaxa här i butiken. Då slipper du betala porto – samt får din jacka direkt med dig hem. Håll utkik i våra sociala kanaler för nästa tillfälle.

Följ också gärna Barbour Customer Service för att ta det av ett fantastiskt hantverk och inspireras av plagg som håller en hel livstid.

Vaxa om din Barbourjacka själv hemma

Vill du hellre vaxa din jacka själv hittar du Barbour Wax Dressing i vår webbshop. Med Barbour Wax Dressing vaxar du enkelt din egen jacka hemma i fyra enkla steg.

Så här gör du – läs mer här

  1.  Värm upp din jacka med hjälp av en hårtork eller ett värmeskåp.
  2. Värm upp vaxburken i ett vattenbad, och låt den ligga kvar där.
  3. Stryk på det smälta vaxet på jackan med en svamp, för att få in det i tyget använd extra värme.
  4. Efter en stund torkas överblivet vax, som inte tagits upp av fibrerna, av med ett tygstycke.

 

 

Barbours historia – stil & kvalitet sedan 1894!

Barbour är ett familjeföretag sedan fem generationer. John Barbour började 1894 i kuststaden South Shields att tillverka funktionskläder för de skotska hedarna för att de skulle klara arbetet längs de kalla och blåsiga kusterna. Johan Barbour lät sig inspireras av Nordsjöfiskarnas slitstarka kläder, sydda i segelduk och doppade i olja.

Barbour har sedan starten fokus på hållbarhet, stil och kvalité med sina högkvalitativa friluftskläder och accessoarer designade för att klara den brittiska landsbygdens påfrestningar.

Kvalitet, hantverk, hållbarhet, funktion och design möts i Barbours värld där inga detaljer lämnas åt slumpen.

Några av Barbours klassiska vaxade jackor tillverkas fortfarande för hand i fabriken i Simonside, South Shields, England. Där sker också lagning och vaxning av jackor för den brittiska marknaden. Alla jackor från Norden vaxas och lagas i Katrineholm av Sandra Heidenreich och hennes fantastiska team.

John Barbours motorcykelintresserade barnbarn Duncan skrev 1936 ett nytt kapitel i Barbours historia när han introducerade den vaxade mörkt gröna helkroppsoverallen “International” som snabbt etablerade sig som signaturplagget på tävlingsbanorna över hela landet. International fick ge namn åt dotterbolaget som 1977 lämnade motorcykelmarknaden men än i dag är hängivna sitt tvåhjuliga arv.

På 1940-talet började Barbour International leverera kläder till försvarsmakten, där såväl marinen som MC-ordonnanser bar Barbour International.

Sedan 1947 är Barbour kunglig hovleverantörer till det brittiska kungahuset under parollen ”waterproof and protective clothing”.

1983 lanserades en älskad klassiker när styrelseorförande Dame Margaret Barbour designade Beaufort Wax Jacket som snabbt blev en ikon som blivit synonym med kvalitet och långt liv.

Barbour Beadnell är en annan ikon. Beadnell designades som en kvinnlig version av klassiska Bedale från tidigt 1980-tal och blev älskad tack vare sin smickrande siluett i möte med funktion och hållbarhet.

Barbour är i dag ett globalt varumärke med försäljning i över 55 länder. ​​Vi är en av Sveriges största fristående Barbourbutiker, du hittar oss strax utanför Flen i vackra Sörmland.

Barbour Beaufort, en ikon som fyller 40 år 2023.
Barbour Beadnell, en klassiker med en älskad siluett.
Hannah Larsson (vänster) och hennes mor Kerstin Olsson drog i gång Kvalité Häst & Hund 1997 inne i Flen. Precis före flytten ut till Lida Gård 2015 började vi att sälja Barbour – och i dag är vår butik Sveriges största fristående på märket. Välkomna till oss för en personlig shopping!

Barbour bas – älskade klassiker

Barbour mixar moderna trender med tidlösa klassiker. I sortimentet finns alltid Barbours basvaror, det är kläder som inte förändras utan bygger på att vårda arvet efter klassiska älskade modeller. De är lika populära nu som då de lanserades.

På Barbours bassortiment är det aldrig rea.

Bland de mest ikoniska basjackorna hittar du:

Barbour Beaufort Waxed Jacket

Barbour Ashby Waxed Jacket

Barbour Bristol Waxed Jacket

Barbour Hereford Waxed Jacket

Barbour Ogston Waxed Jacket

Barbour Beadnell Waxed Jacket