Köpvillkor

Allmänt

Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige, Finland & Danmark med person- eller organisationsnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Beställning

Beställning görs på vår hemsida www.lidagardflen.se. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa oss på 0157–76 83 51 eller mejla suppport@lidagardflen.se.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister och vår betalningsförmedlare Svea Ekonomi. Efter genomförd beställning får du ett mejl som bekräftar att vi har mottagit din beställning och hanterar din order.

Avtal om köp träffas först när vi verkställer din beställning genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angivit. Vi förbehåller oss rätten att korrigera ordrar om leverans av någon anledning inte kan ske. Har du gjort flera beställningar vid samma tillfälle förbehåller vi oss rätten att slå ihop dina ordrar och leverera dem i ett paket.

Priser & produktbilder

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer. Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehåller sig Kvalié Häst & Hund Mälardalen AB rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Personuppgifter

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används av Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör www.lidagardflen.se eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Frakt & leverans

I kassan väljer du frakt eller att hämta ut varan i vår butik här i Flen. Vi hanterar din order skyndsamt, normalt lämnar beställningarna vårt lager inom en till tre helgfria vardagar. När varan har lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till fraktbolagen som levererar din order inom utsatt tid. Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB kan inte lämna någon förseningsgaranti för varor som inte finns i lager vid beställningstidpunkt eller för varor som lämnat vårt lager. Det betyder att den totala leveranstiden innan varan når dig kan bli längre än vad som anges som normalt vid frakten.

Var noga när du anger adress, telefon & mejl. Om du mot förmodan inte har fått någon avisering av ditt paket, vänligen kontakta oss. Outlösta paket debiteras, se nedan.

Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss, vi förbehåller oss då rätter att annullera dessa ordrar.

Betalning

I kassan kan du välja mellan betalsätten faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning via Svea Ekonomi.

Byte & retur

Vid köp av varor via vår webbshop gäller 14 dagars ångerrätt i enlighet med Lagen om distansavtal. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag 1 då du eller ett ombud för dig mottagit varan. Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut till oss inom tiden för ångestfristen, via mejl support@lidagardflen.se eller telefon 0157-76 83 51.

Skulle sista dagen i ångerrätten infalla en lördag, söndag eller helgdag förlängs den till nästkommande vardag.

Det är viktigt att du får ett svar från oss som affirmerar att vi mottagit din önskan om att ångra köpet. Vi håller koll på skräpposten, men ibland händer det ändå att information går förlorad. För att utöva din ångerrätt måste du säkerställa att vi mottagit ditt meddelande.

Efter att du meddelat oss om att du vill returnera en vara skickar vi en returetikett till dig via mejl.

Varan ska återsändas till oss eller överlämnas utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att häva köpet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Vi tar bara emot returer tillsammans med bifogat kvitto, faktura eller följesedel som kan styrka att produkten är köpt hos oss. För att de returnerade produkterna ska anses vara oanvända måste dessa vara i väsentligt oförändrat skick. Det innebär till exempel att etiketter, eventuella kardborrefästen och skyddsplast ska återfinnas på produkten.

Varor som returneras ska vara väl paketerade och återsändas på samma sätt som de levererades.

Så snart vi tagit emot din retur och behandlat den krediterar vi din order via Svea Ekonomi. Kostnad för frakt och returfrakt dras av från varans belopp vid krediteringen. Returfrakt inom Sverige kostar för närvarande 95 kronor.

Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB.

Om använda varor returneras har Kvalité Häst & Hund rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper. Du kommer sedan få pengar tillbaka för varan minus värdeavdraget enligt lag. Värdeminskningen kan vara upp till 100 procent i det fall varan inte längre är säljbar.

Kvalité Häst & Hund förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer Kvalité Häst & Hund riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden. Mer information finns hos Konsumentverket.

Vid byten ber vi dig att göra en vanlig retur av varan du önskar byta och lägga en ny beställning via hemsidan av varan du önskar i stället.

Outlösta paket

För beställda paket som inte hämtas ut och går i retur debiteras en avgift på 299 kr för att täcka utgifter för frakt, emballage och administration.

Återbetalning

Återbetalning sker via det betalsätt du valt att betala din beställning med och kan inte ske på annat sätt. Vi återbetalar ditt köp via Svea Ekonomi så snart vi tagit emot och hanterat din retur. Kostnad för frakt återbetalas inte.

Kontakt

Kvalité Häst & Hund · Restaurang & Café Lida Gård
Stenhammar, Lida Gård
642 92 Flen
Telefon: 0157–120 05
Mejl: hannah.larsson@lidagardflen.se
Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB
Org nr: 556610-5499

Sidan uppdaterades: 2024/04/26