Sörmlands mysigaste restaurang, café & shopping

Kerstin Olsson, Hannah Larsson & Beatrice Wijnbladh.

Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB är ett familjeägt företag grundat 1997. Sedan 2015 huserar vi i den stora ladan på Lida Gård, som är en del av Stenhammars Godsförvaltning, ägd av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Lida Gård Flen driver butik, restaurang & café – öppet 350 dagar om året. I butiken hittar du allt för hästen, hunden, jakten, festen, fritiden och hemmet. Restaurangen erbjuder gårdslagad mat med kärlek & schyssta råvaror alla dagar i veckan. I cafédisken hittar du alltid gårdsbakade godsaker.

Vi som jobbar här gör allt för att ni ska bli en del av vår fantastiska värld. För aktuella öppettider kika in vår startsida eller vår Facebook eller Instagram. Följ oss gärna för att se det senaste om säsongernas nyheter, rea, inspiration, aktuella menyer med mera.

Förutom att driva vår butik, café och restaurang erbjuder vi även catering och konferens. Samt massor av spännande aktiviteter, VIP-kvällar, modevisningar med mycket mera.

2020 utsågs vi till Årets företagare i Södermanland – en utmärkelse som vi är väldigt stolta över.

Har du ett förslag på ett samarbete du tänker skulle passa oss – tveka inte att höra av dig till vår vd Hannah Larsson via mejl hannah.larsson@lidagardflen.se eller telefon 0157–76 83 51.

Vi ses på Lida Gård Flen!

Vi på Lida Gård

Tidningar, radio & tv

Utmärkelser

Årets lokala hjälte 2023

Årets företagare 2020

Våra teamryttare

Ridsporten är en livsstil. Din och min livsstil. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så vill vi att du ska få det bästa. Vi vill berika din livsstil. Se helheten. Med eller utan hästen.

Väl mött i vår värld!

 

 

Vår historia: Från skrubb till kunglig lada

Kvalité Häst & Hund Mälardalen AB är ett familjeägt företag som drivs av Hannah Larsson och Kerstin Olsson.

Mamma Kerstin har alltid engagerat sig i hundar och hästar, bland annat som aktiv som ordförande i Flensbygdens Ryttarförening (under de tio år den fanns) samt via egen hunduppfödning av labradorer i kenneln Sugarcane’s, i dag även med underbara dvärgtaxar.

Dottern Hannah var i unga år en aktiv elitryttare, med fina framgångar på unghästchampionaten. Men när Hannah fick sonen William 2008 och dottern Julia 2010 fick hästarna stå tillbaka för barnen och butiken.

Kvalité Häst & Hund grundades 1997

För butiken är ingen dussinbutik. Kvalité Häst & Hund grundades den 27 november 1997 och slog upp portarna till en 20 kvadratmeter stor (liten!) butik, inriktad på häst och hundartiklar med öppet tre dagar i veckan á cirka fyra timmar. Kassan fanns i en magväska (ja gott folk, detta var på kontanternas tid:), kvitton skrevs för hand.

År 2000 flyttade företaget in till Flen och större lokaler. Butiken växte och började samarbeta med de allra bästa leverantörerna inom häst- och hundprodukter. Men att bara driva en rid- och hundsport butik i Flen är inte så lätt, så 2010 utökades sortimentet till dam- och herrkollektioner från flera noga utvalda välkända märken. Och vilken succé det blev!

En speciell kund med en idé

Så en dag, hösten 2012, kom det in en stilig man i butiken för att köpa ett koppel. Efter lite småprat betalade mannen och gick (det blev visst två koppel trots allt!). Dagen efter ringer den där trevlige mannen upp Hannah och frågar om hon  inte är intresserad av att flytta verksamheten – till Lida Gård. Lida Gård som alltid varit Hannahs drömgård att bo på. Sagt och gjort, den 19 maj 2014 åkte Hannah till Stockholms slott och skrev på kontraktet, Lida Gård är en del av Stenhammars Godsförvaltning som ägs av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Den 28 mars 2015 slog vi upp portarna till min/vår dröm här på Lida Gård i Sörmlands hjärta! Här hittar ni allt till hästen, ryttaren, hunden, jakten, festen och hemmet.

Sörmlands stora utflyktsmål

Med flytten utökades också verksamheten med restaurang, café, catering och konferens. Och stora event!

2019 var det premiär för Världens musik på Stenhammar – som Hannah hade den stora äran att projektleda.

Mode, mat, fika, fest och fritid – vi är vi ett av Sörmlands stora utflyktsmål, öppet 350 dagar om året.

Väl mött hos oss!

Nostalgi i bilder

Hannah utanför lokalen på Kyrkvägen i Flen. Den ordinarie loggan har Peder Fredricson ritat.
I mars 2015 gick flytten till Stenhammar Lida Gård.
Kerstin har haft hundar i livet från start. Med egen kennel har hon fött upp Labrador och Dvärgtax.
2010 tog Hannah & Kerstin in mode i butiken – vilken succé!
Hannah deltog i stilhoppningen för Sörmland på ryttar-VM i Stockholm 1990.
Generation tre! Julia är sedan länge en del av företaget.

Farmeks livdjursauktion på Lida Gård

I den gamla ladugården, som i dag är butik, drev Farmek under många år livdjursauktion. Många djur har passerat här, särskilt om våren. Mjölkkor som bytt ägare, kalvar, får, grisar – och enligt ryktet någon zebra.

Utanför det som i dag är konferensrum fanns en auktionsring med läktare. Spekulanterna gick före auktionen runt i ladan och tittade på djuren.

Ladugården byggdes från början för mjölkproduktion, med arrende till Stenhammar. Fyra rader nötkreatur huserade kring foderborden, som i dag är del av butiksinredningen.

Efter Farmek hyrde Hans Paulin ladugården, hans cirka 200 tackor blev de sista djuren som bodde här på gården.