Bombers DC Morgan Happy Tongue STR SW 14/09

1 799,00 kr

DC Morgan designades för att avlägsna trycket i hästens mun så mycket som möjligt, vilket skapar en säker och mjuk kommunikation mellan häst och ryttare. Nyckelfunktionen hos sidodelen är den lösa ringen som också kan rotera. Den gör så att trycket på nacke och käke reduceras och påverkas inte av tygeltagen.Tyglarna fästs i den stora D-ringen som rör sig oberoende av sidodelen, eller i den lilla D-ringen. Mundelen är fixerad till sidodelen, med en fast yta som uppmuntrar hästen till att ta stöd på bettet.

Happy Tongue Straight är en solid mundel som är designad för att lätta på tungan, men är inte böjd. Detta gör den något hårdare än den böjda Happy Tongue. Swivel gör att munstycket naturligt kan följa hästens rörelser och ligger bekvämt på plats i munnen. Swivel gör att mundelen naturligt kan följa hästens rörelser och ligger bekvämt på plats i munnen.

Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Ni kan välja vilken typ av mundel Ni vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och om Ni vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

  • Två orange Bombers bettringar ingår.
  • Tjocklek: 14/9 mm

Delbetalning från 112,00 kr/månad

Artikelnr: 11226 Kategorier: , , Etikett:

Ytterligare information

Storlek

115, 120, 125, 130, 135

Du kanske också gillar …